От 4 май турските граждани в България могат да гласуват за

...
От 4 май турските граждани в България могат да гласуват за
Коментари Харесай

Близо 8000 гласуват на турските избори у нас

От 4 май турските жители в България могат да гласоподават за изборите в Турция за президент и състав на 28-ото национално заседание на страната.

Изборни секции у нас са разкрити на три места – посолството в София и генералните консулства в Пловдив и Бургас. Турските жители, вписани в изборните описи в чужбина, могат да гласоподават на граничните пунктове, измежду които Капъкуле/Капитан Андреево, Хамзабейли/Лесово, Дерекьой/Малко Търново. Гласуването в България ще продължи до 9 май, а на граничните пунктове – до 14 май. 

“Изборният развой в България ще продължи четири дни – посочи посланикът на Република Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок. – Урните в София, Пловдив и Бургас ще бъдат отворени до 21 часа в неделя. В България има повече от 7900 наши гласоподаватели.

Призовавам посредством вас всички да упражнят вота си, като тяхно главно гражданско право и гражданска отговорност. Приятно ме учуди фактът, че още от ранна заран на 4 май видях опашка от чакащи пред посолството. Наблюдаваме възходящ интерес в България към изборния развой и това ни радва. “ 

След привършване на гласуването бюлетините ще бъдат закарани в Турция с дипломатически куриери. Урните ще бъдат отворени в 17:00 ч. на 14 май, след края на гласуването в цяла Турция.

“Всеки избор при нас е с висока изборна интензивност. Хората имат вяра, че посредством гласа си проблемите и тематиките, които ги вълнуват, ще могат да намерят отражение в работата на държавното управление. Те го знаят и имат вяра в това и по тази причина на всеки избор на драго сърце отиват пред урните ”, сподели дипломат Секизкьок в изявление на Севда Дюкянджи от турската редакция на Радио България.

“Отношенията ни с България напоследък означават може би най-хубавото развиване в историята си, съдействието ни се развива в извънредно позитивна и удобна среда. Много се радваме за постигнатото. Българските управляващи също са доста удовлетворени от двустранните връзки с Турция и показват удовлетворение от връзките ни. 

Както и ние съдействахме на 2 април при изборите в България, по този начин и българските управляващи наблюдават от близко изборите при нас и пожелават резултатите да са в изгода за развиването на Турция.

Връзките ни с България са на чудесно равнище. Такива са и във връзка с изборите. ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР